Nu pentru că e pandemie și nu pentru că în 2019 s-au închis mult prea multe business-uri locale. Ci pentru că a cumpăra de la designeri și producători români înseamnă a cumpăra ceva realizat în serie mică sau chiar unicat, înseamnă a cumpăra ceva de calitate, înseamnă a oferi un cadou deosebit. Și, da, înseamă și a susține un vis, un proiect și omul sau oamenii din spatele său.

Ne bucurăm să facem parte din comunitatea micilor întreprinzători români, iar azi vrem să îți prezentăm 7 idei de cadouri inedite, lucrate în România, pentru femeile dragi din viața ta, fie că este vorba de iubită, de soție, de soră, de mamă, de soacră, de prietena cea mai bună sau de colega de birou. Îți promitem, găsești în lista de mai jos câte ceva pentru fiecare.


Idei de cadouri de Mărțișor și 8 Martie


O brioșă lumânare de la Candelice

Ioana toarnă lumânări din soia (adică din cele care sunt la modă acum, non toxice și prietenoase cu mediul) în formă de brioșă (de ”cupcake”, de fapt, ca să spunem drept) cu tot soiul de arome delicioase. Arată fix ca un cupcake, miroase mai bine ca unul și, cel mai important: nu îngrașă! 🙂 Poți să iei una și să-i atașezi un fir de mărțișor sau poți să iei o cutie cu ”6 brioșe asortate” și să o oferi de 8 martie. Iar pe pagina Candelice vei găsi și alte ”dulciuri fără zahăr”. Curios să fii! 🙂

Lumanari Briose Candelice

Pagina de Facebook Candelice:

https://www.facebook.com/candelice.candles2019

O cutie cu prăjituri raw vegane de la RAWZ

Să rămânem, dară, în registrul dulcegăriilor! Hai, nu te speria, dacă nu ai aflat până acum, îți spunem noi: prăjiturile raw vegane sunt de vis! Au tot ce au mai bun și mai gustos prăjiturile clasice, doar că sunt mai sănătoase, nu conțin făină și zahăr (sunt îndulcite cu miere, curmale sau sirop de agave) și sunt și foarte arătoase, deci perfecte pentru un cadou delicios de Mărțișor sau 8 martie. Și noi știm de la cine să le iei pe cele mai bune: de la RAWZ. Poți să optezi pentru cutia cu 6 felii, cutia cu 12 felii sau cutia cu 12 minis. Lăsăm mai jos o poză ca să vedeți că nu vorbim prostii. Mai multe, pe site-ul RAWZ.

Cake Away Prajituri Raw Vegane Rawz

Site-ul RAWZ:

https://rawz.ro/product/cake-away-every-day/

O brățară cu mesaj secret de la MORSE by Ilira

Ilinca face brățări cu cod Morse! Sunt finuțe, elegante și simpatice foc, iar gama de cuvinte și mesaje este foarte largă – adică ai de unde alege! Și în română și în engleză și mai serioase și mai jucăușe – adică poți să cumperi și ”iubire”, poți să cumperi și ”pig”, când vrei să îi transmiți, subtil, iubitului tău, că a fost un… un porc, da!

Dar vorbeam de Mărțișor și 8 martie, așa că te îndrumăm înspre ”love”, ”iubire”, ”te iubesc”… Și poți să comanzi și o brățară personalizată!

Shop-ul MORSE by Ilira:

https://morsebyilira.ro/shop/

O ceașcă cu flori de la Florile Cezarei

”Bine, bine, dar niște flori frumoase de unde luăm și noi?” Mă bucur că ai întrebat! Căci, într-adevăr, ”fără flori, viața e pustiu”, iar noi am găsit cele mai frumoase aranjamente florale la Cezara! Nu doar flori, ci artă, zău! Artă în tot soiul de suporturi inedite, dar preferata noastră este ceașca de mai jos. Ceva mai frumos nici că am văzut!


Florile Cezarei pe Instagram:

https://www.instagram.com/florile.cezarei/

O ceașcă de cafea sau ceai de la Minutiae

Nu, nu suntem obsedați de cești, dar, Doamne, așa de frumoase sunt unele, căci e păcat să nu povestim despre ele! Iar preferatele noastre sunt ceștile din ceramică de la Minutiae. Sunt lucrate manual, au niște superbe accente aurii și le poți cumpăra separat sau parte dintr-o cutie cadou, alături de alte minunății asortate. Spune tu dacă nu sunt su-per-be!

Cana Ceramica Iubire - Minutiae

Minutiae pe Instagram:

https://www.instagram.com/minutiae.ro/

Un tricou inimos de la ATshirt

Anca e artistă! Este foarte talentată la pictat și anul trecut a decis să își expună arta și pe o serie de tricouri din bumbac organic. Iar luna aceasta, pentru că e luna iubirii (awwwwwww!) la orice comandă de minim 100 de lei, tricourile vin însoțite și de o broșă Mokko asortată, ca să fie cu iubire all the way! Noi apreciem tare mult atenția pentru mediu a Ancăi, căci nu doar că bumbacul e organic, dar și cernelurile sunt eco-friendly și non toxice și toate produsele au și certificare FairWear – adică toți cei care au contribuit la fabricarea lor au un mediu de lucru stabil și un salariu corect. Cheers to that!

Tricou Inima ATshirt

Site-ul ATshirt:

https://atshirt.ro/

Un colier Mokko, pentru că dacă e vorba de iubire, acolo suntem negreșit și noi ♡

Nu că ne facem reclamă, dar suntem la noi acasă și trebuie să cunoașteți și gazdele! 🙂 ”Noi” suntem Oana și Alex și de 4 ani de zile făurim accesorii din lemn. Accesorii cu un design minimalist și caracterizate prin simplitate, autenticitate și culori vibrante. Colecția noastră principală se numește #CuInimaLaPurtător, iar accesoriile care fac parte din ea sunt, vă promitem, un cadou primit mereu cu cel mai larg zâmbet pe buze.

Colier #CuInimaLaPurtător - Roz Pastel
Colecția #CuInimaLaPurtătorVă dorim o primăvară minunată! ♡

Oana & Alex