set casute brelocMokko este un atelier de tehnică origami și prelucrare de lemn. Meșteșugărim produse unicat, personalizabile, realizate manual din hârtie sau din lemn de brad din sursă sigură. 100% made in RO.

„Noi” suntem Oana și Alex. Am descoperit plăcerea meșteșugului în ultimii ani petrecuți împreună, dar am hotărât să o împărtășim cu ceilalți abia prin toamna lui 2016. Alex a fost mereu pasionat de prelucrarea lemnului, iar eu, Oana, de construit idei și de pictat inimi. Așa s-a născut Mokko.

 ”Mokko” înseamnă lucrul cu lemnul în limba japoneză și este încă o legătură specială pe care o avem cu Japonia. Nu doar prin prisma meșteșugului hârtiei – căci, vă spuneam, suntem pasionați și de origami , cât și prin intermediul filosofiei zen și a artei simplității, două principii pe care le integrăm în viața noastră și pe care vrem să le dăm mai departe și în lume. Milităm pentru lucruri puține, dar bune. Pentru calitate în locul cantității. Pentru simplitate și esență.

patrat-fundal-albPoate se vede asta inclusiv în logo-ul nostru, pe care l-am dorit cât de poate de minimalist. Este realizat de Pati (Patricia Dinuț), un talentat tânăr designer, în relație cu care a fost suficient un singur mail cu indicații ca să avem logo-ul perfect. Creat după modelul pătratului din jocul Tangram, în linii simple, dar cu un accent de culoare și, desigur, cu o inimă. Asta pentru că inimile, veți vedea, sunt laitmotivul mokko. Unul dintre motivele pentru care ne-am dorit să dăm lumii acest atelier a fost acela de a duce inimi în cât mai multe case. 

Tablă cu Activități pentru Copii (Montessori Busy Board) | mokkoIdeea mokko nu este însă aceea de a vinde în cantități mari și, din acest motiv, toate produsele noastre sunt personalizabile, unice, lucrate manual. Folosim doar lemn de brad din sursă sigură și următorul nostru obiectiv, de îndată ce vom putea achiziționa uneltele necesare, este să lucrăm exclusiv cu lemn reciclat. Iubim natura și încercăm să reorientăm oamenii înspre ea într-o lume din ce în ce mai dominată de mase plastice. 

În plus, încercăm și să-i mai scoatem din fața calculatorului și să-i aducem unii lângă ceilalți prin intermediul atelierelor noastre practice. Momentan organizăm ateliere de tehnică origami. Lucrul cu mâinile ne transpune în așa-numita stare de flux, atunci când uităm de timp, de foame, de stres și devenim ”una cu muzica”. Starea de flux, spun specialiștii în neuroștiință, ne face mai fericiți. 🙂

***

Sperăm ca produsele noastre să vă bucure și să vă inspire. Suntem aici pentru orice idee v-ar coace mintea și abia așteptăm să ne scrieți!

Oana & Alex

Ai o idee? Noi o construim!
Scrie-ne la hello@mokko.ro