Mokko este un atelier de tehnică origami și prelucrare de lemn. Meșteșugărim produse unicat, personalizabile, realizate manual din hârtie sau din lemn de brad din sursă sigură. 100% românesc.

Set de Mărturii Nuntă - Căsuțe de Lemn | mokko„Noi” suntem Oana și Alex. Am descoperit plăcerea meșteșugului în ultimii ani petrecuți împreună, dar am hotărât să o împărtășim cu ceilalți abia undeva prin iunie 2016, când ne-am întors din luna de miere, și să lansăm oficial brandul „mokko” la finalul lui noiembrie. Alex a fost mereu pasionat de prelucrarea lemnului, iar undeva prin primul an de facultate și-a construit singur un pat. Eu, Oana, am fost mai degrabă pasionată de matematică și de filosofie, dar am descoperit ulterior plăcerea scrisului și a pictatului ca resurse terapeutice de relaxare.

Primul nostru proiect comun au fost mărturiile oferite invitaților de la nunta noastră, iar ”vinovați” pentru ieșirea în lumea a atelierului de meșteșugărit sunt prietenii noștri. Ei ne-au încurajat, iar noi le suntem recunoscători pentru încrederea acordată.

Tot prietenilor le suntem recunoscători și pentru numele atelierului. După ce am primit mai multe sugestii, varianta câștigătoare a fost cea propusă de Alina, fosta noastră colegă din facultate care acum trăiește în Okinawa, Japonia. ”Mokko” înseamnă ”lucrul cu lemnul” în limba japoneză și între noi și el a fost dragoste la prima vedere. Nu doar pentru că sună bine, ci pentru că avem o legătură specială cu Japonia, atât prin intermediului meșteșugului hârtiei – căci suntem pasionați și de origami -, cât și prin intermediul filosofiei zen și a artei simplității, două descoperiri pe care le-am făcut anul acesta și pe care am început să le integrăm în viața noastră. Milităm pentru lucruri puține, dar bune. Pentru calitate în locul cantității. Pentru simplitate și esență.

patrat-fundal-albPoate se vede asta inclusiv în logo-ul nostru, pe care l-am dorit cât de poate de minimalist. Și apropo de logo, mai avem niște mulțumiri de adresat prietenilor. Pati (Patricia Dinuț) este un talentat tânăr designer, în relație cu care a fost suficient un singur mail cu indicații ca să avem logo-ul perfect. Creat după modelul pătratului din jocul Tangram, în linii simple, dar cu un accent de culoare și, desigur, cu o inimă. Asta pentru că inimile, veți vedea, sunt laitmotivul mokko. Unul dintre motivele pentru care ne-am dorit să dăm lumii acest atelier a fost acela de a duce inimi în cât mai multe case. 

Tablă cu Activități pentru Copii (Montessori Busy Board) | mokkoNu în ultimul rând, pentru ajutorul acordat în realizarea site-ului (cu precădere a configuratorului de Tăblie Montessori), vrem să-i mulțumim prietenului nostru Aurel. Configuratorul joacă un rol foarte important pentru că este una dintre uneltele pe care vrem să le punem la dispoziția oamenilor, pentru ca aceștia să-și poată crea obiecte personalizate. Ideea mokko nu este aceea de a vinde în cantități mari și, din acest motiv, toate produsele noastre sunt personalizabile, unice și realizate exclusiv la comandă. 

Lucrăm doar cu lemn de brad din sursă sigură și următorul nostru obiectiv, de îndată ce vom putea achiziționa uneltele necesare, este să lucrăm exclusiv cu lemn reciclat. Iubim natura și încercăm să reorientăm oamenii înspre ea într-o lume din ce în ce mai dominată de mase plastice. În plus, încercăm și să-i mai scoatem din fața calculatorului și să-i aducem unii lângă ceilalți prin intermediul atelierelor noastre practice. Lucrul cu mâinile ne transpune în așa-numita stare de flux, atunci când uităm de timp, de foame, de stres și devenim ”una cu muzica”. Starea de flux, spun specialiștii în neuroștiință, ne face mai fericiți. 🙂

***

Sperăm ca produsele noastre să vă bucure și să vă inspire. Suntem aici pentru orice idee v-ar coace mintea și abia așteptăm să ne scrieți:

Ai o idee? Noi o construim!
Scrie-ne la hello@mokko.ro