Oana si Alex - MokkoMokko este un proiect pornit din pasiunea pentru lucrul cu lemnul și din dorința de a crea accesorii minimaliste, moderne și prietenoase cu mediul. Colecția noastră principală este #CuInimaLaPurtător – o colecție creată pentru cei care, la fel ca și noi, cred în iubire, în toleranță, în umanitate.

”Noi” suntem Oana și Alex. Am descoperit plăcerea meșteșugului în anii petrecuți împreună (aproape 10 deja), dar am hotărât să o împărtășim cu ceilalți abia prin toamna lui 2016.

”Mokko” înseamnă <<lucrul cu lemnul>> în limba japoneză și este încă o legătură specială pe care o avem cu Japonia. Nu doar prin prisma meșteșugului hârtiei – căci suntem pasionați și de origami -, cât și prin intermediul filosofiei zen și a artei simplității, două principii pe care le integrăm în viața noastră și pe care vrem să le dăm mai departe și în lume. Milităm pentru lucruri puține, dar care ne aduc bucurie veritabilă, pentru calitate în locul cantității, pentru simplitate și esență.

patrat-fundal-albPoate se vede asta inclusiv în logo-ul nostru, pe care l-am dorit cât se poate de minimalist. Este realizat de Pati (Patricia Dinuț), un talentat tânăr designer, în relație cu care a fost suficient un singur mail cu indicații ca să avem logo-ul perfect. Creat după modelul pătratului din jocul Tangram, în linii simple, dar cu un accent de culoare și, desigur, cu o inimă. Asta pentru că inimile, simbol universal al iubirii, sunt laitmotivul mokko. Unul dintre motivele pentru care ne-am dorit să dăm lumii acest atelier a fost acela de a duce inimi în cât mai multe case. 

Misiunea mokko: ”să trimitem puțină iubire în lume, inimă după inimă”

set casute breloc

Toate produsele noastre sunt lucrate în România și sunt vopsite manual cu acrilice pe bază de apă. Folosim doar lemn din sursă sigură și următorul nostru obiectiv, de îndată ce vom putea achiziționa uneltele necesare, este să lucrăm exclusiv cu lemn reciclat. Iubim natura și încercăm să reorientăm oamenii înspre ea într-o lume din ce în ce mai dominată de mase plastice. 

***

Sperăm ca accesoriile noastre să vă bucure și să vă inspire.

Oana & Alex

Ne găsești și pe Facebook și Instagram