cine suntem noi

Salut! ”Noi” suntem Oana și Alex. Prieteni de peste 10 ani, soț și soție de 4 spre 5. Am descoperit plăcerea meșteșugului în anii petrecuți împreună, dar am hotărât să o împărtășim cu ceilalți abia prin toamna lui 2016. Atunci a apărut Mokko, proiectul nostru pornit din pasiunea pentru lucrul cu lemnul și din dorința de a crea accesorii contemporane, cu un design minimalist și cu drag față de mediul înconjurător.

Colecția noastră principală se numește #CuInimaLaPurtător și este o colecție creată pentru cei care, la fel ca și noi, cred în iubire, în toleranță, în umanitate.

Oana si Alex - Mokko

”Mokko” înseamnă <<lucrul cu lemnul>> în limba japoneză și este încă o legătură specială pe care o avem cu Japonia. Atât prin prisma meșteșugului hârtiei, căci suntem pasionați și de origami, cât și prin intermediul filosofiei zen și a artei simplității, două principii pe care le integrăm în viața noastră și pe care vrem să le dăm mai departe și în lume. Milităm pentru lucruri puține, dar care ne aduc bucurie veritabilă, pentru calitate în locul cantității, pentru simplitate și esență.

Toate produsele noastre sunt lucrate în România și sunt vopsite manual cu acrilice pe bază de apă. Folosim doar lemn din sursă sigură și următorul nostru obiectiv, de îndată ce vom putea achiziționa uneltele necesare, este să lucrăm exclusiv cu lemn reciclat. Iubim natura și încercăm să reorientăm oamenii înspre ea într-o lume din ce în ce mai dominată de mase plastice. 

Iar inimile, simbol universal al iubirii, sunt laitmotivul mokko. Unul dintre motivele pentru care ne-am dorit să începem acest proiect a fost acela de a duce inimi în cât mai multe case.

Misiunea mokko: ”să trimitem puțină iubire în lume, inimă după inimă”

Sperăm ca accesoriile noastre să vă bucure și să vă inspire. 

Oana & Alex