Atelier Origami: Flori de Primăvară

Origami este arta tradițională japoneză a împăturirii hârtiei. A fost popularizată în afara Japoniei pe la mijlocul secolului 20 și, de atunci, mii de oameni, din toată lumea și de toate vârstele, se bucură de procesul creator de a transforma o simplă foaie de hârtie în… practic absolut orice, de la flori ornamentale, la decorațiuni pentru brad sau cocori care dau din aripi.

De ce origami?

Pentru adulți, origami este în primul rând o bună modalitate de relaxare și de deconectare. Lucrul cu mâinile ne ajută să intră în așa numita „stare de flux”, o stare de bine în care uităm de griji și devenim „una cu muzica”. În cazul copiilor, origami contribuie la dezvoltarea creativității, capacității de concentrare și a abilităților motrice fine. Pe lângă toate acestea, origami înseamnă zâmbete și bucurie. Dăruiește un model făcut de tine și cu siguranță vei însenina ziua cuiva. 🙂

Ce facem la atelierul dedicat primăverii?

Întâmpinăm primăvara cu un workshop de origami floral. Lucrăm împreună trei modele cu grade diferite de dificultate și timp alocat:

Lalele – grad de dificultate: scăzut; timp alocat: scăzut

lalele origami

 Crini – grad de dificultate: mediu; timp alocat: mediu

Flori de Lotus – origami modular, grad de dificultate: scăzut; timp alocat: ridicat

***

Noi aducem toate uneltele necesare, inclusiv hârtia specială de origami. Promitem relaxare, zâmbete și voie bună. Iar florile, desigur, rămân la voi, spre a vă împodobi casa sau spre a le oferi celor dragi.

Despre instructor

Oana BratilaAtelierele sunt ținute de Oana Brătilă. Oana este formator acreditat și a descoperit arta origami în timpul facultății. De atunci, să tot fie peste 10 ani, și-a propus nu doar să-i bucure pe ceilalți cu modelele pe care le face, ci să-i invețe cum să bucure, la rândul lor, alți oameni, inspirată fiind de vorbele lui Lao Tzu:

“Dă-i unui om un pește și va fi sătul o zi întreagă; învață-l să pescuiască și va fi sătul o viață întreagă.”


Când?

Pentru acest atelier nu am stabilit încă următoarea dată calendaristică în care îl vom organiza. Dacă vrei să te ținem la curent cu următoarele ateliere, ne poți lăsa datele tale de contact.

Numele tău

Adresa ta de email