Atelier de Origami Antistres: Caleidoscop

Origami este arta tradițională japoneză a împăturirii hârtiei. A fost popularizată în afara Japoniei pe la mijlocul secolului 20 și, de atunci, mii de oameni, din toată lumea și de toate vârstele, se bucură de procesul creator de a transforma o simplă foaie de hârtie în… practic absolut orice, de la flori ornamentale, la decorațiuni pentru brad sau cocori care dau din aripi.

De ce origami?

Pentru adulți, origami este în primul rând o bună modalitate de relaxare și de deconectare. Lucrul cu mâinile ne ajută să intră în așa numita „stare de flux”, o stare de bine în care uităm de griji și devenim „una cu muzica”. În cazul copiilor, origami contribuie la dezvoltarea creativității, capacității de concentrare și a abilităților motrice fine. Pe lângă toate acestea, origami înseamnă zâmbete și bucurie. Dăruiește un model făcut de tine și cu siguranță vei însenina ziua cuiva. 🙂

Ce facem la atelierul din aprilie?

În aprilie avem un atelier cu totul și cu totul nou. În premieră, așadar, vom lucra împreună câte un caleidoscop din hârtie. Este un model de origami modular în realizarea căruia nu folosim nici foarfecă, nici lipici. Doar hârtie colorată. Rezultatul este unul spectaculos, iar modelul poate fi folosit cu succes pe post de jucărie antistres. 🙂

Vom avea hârtie specială de origami, iar kaleidoscopul, desigur, rămâne la voi, spre a vă ajută, în momentele mai agitate, să vă regăsiți liniștea și echilibrul.

Despre instructor

Oana BratilaAtelierele sunt ținute de Oana Brătilă. Oana este trainer acreditat și a descoperit arta origami în timpul facultății. De atunci și-a propus nu doar să-i bucure pe ceilalți cu modelele pe care le face, ci să-i invețe cum să bucure, la rândul lor, alți oameni, inspirată fiind de vorbele lui Lao Tzu:

“Dă-i unui om un pește și va fi sătul o zi întreagă; învață-l să pescuiască și va fi sătul o viață întreagă.”


Când?

Pentru acest atelier nu am stabilit încă următoarea dată calendaristică în care îl vom organiza. Dacă vrei să te ținem la curent cu programul atelierelor noastre de origami, ne poți lăsa datele tale de contact.

Numele tău

Adresa ta de email